Veelgestelde vragen

Medicoo is een app waarmee je een huisarts kan raadplegen, ook al sta je niet ingeschreven bij een huisartsenpraktijk. Via de Medicoo app kan je chatten met een verpleegkundige en, wanneer dat nodig is, beeldbellen met een huisarts.

Bij Medicoo kan je terecht met al je niet spoedeisende gezondheidsvragen. In het appgesprek met de verpleegkundige bespreek je je vraag. De verpleegkundige volgt een protocol om te bepalen of jouw vraag door de online huisarts beantwoord kan worden. Soms is er lichamelijk onderzoek nodig. In die gevallen helpt de verpleegkundige je om een reguliere huisarts bij jouw in de buurt te vinden die je op korte termijn kan zien.

Bel bij een levensbedreigende situatie altijd direct 112!

Bel bij een levensbedreigende situatie altijd direct 112!

Medicoo is een vorm van digitale zorg die op vele manieren kan worden ingezet door zorgverzekeraars, huisartsenposten en -praktijken en andere partijen.

Het gebruik van de Medicoo app valt onder normale huisartsenzorg. Dit betekent dat je zorgverzekeraar dit consult betaalt en dat het niet wordt verrekend met je eigen risico.

Het gebruik van de Medicoo app valt onder normale huisartsenzorg. Dit betekent dat je zorgverzekeraar dit consult betaalt en dat het niet wordt verrekend met je eigen risico.

Medicoo is een dienst van Medicinfo. Medicinfo bestaat inmiddels twintig jaar en heeft in die tijd al vele mooie zorgdiensten ontwikkeld voor én met zorgverzekeraars en andere partijen in het zorgveld.
Alle verpleegkundigen zijn BIG geregistreerd en werkzaam in het Medisch Contact Centrum van Medicinfo. Ook alle huisartsen zijn BIG geregistreerd en naast hun werkzaamheden van Medicinfo actief als huisarts in een (eigen) praktijk of als waarnemend huisarts.
De Medicoo app is ontwikkeld om online zorg te kunnen bieden als dat nodig is. Bijvoorbeeld omdat er in jouw regio een tekort aan huisartsen is en je geen huisarts kunt vinden. Medicoo draagt op die manier bij aan een oplossing voor het huisartsentekort in (delen van) Nederland. Voor de groep mensen zonder eigen huisarts biedt Medicoo een oplossing om toch eenvoudig en online toegang te hebben tot zorg.

Medicoo is op dit moment te gebruiken wanneer je niet ingeschreven bent bij een huisartsenpraktijk. Daarnaast kan je Medicoo gebruiken wanneer je bent verhuisd en in je nieuwe woonplaats nog geen huisarts hebt gevonden. In dat laatste geval dien je wel eerst contact op te nemen met je zorgverzekeraar voor een bemiddelingsverzoek.

De verpleegkundigen zijn 7 dagen per week bereikbaar. Doordeweeks van 07:00 tot 23:00 uur en in het weekend / op feestdagen van 09:00 tot 21:00 uur. De huisartsen zijn 7 dagen per week op afspraak beschikbaar. Dat kan zowel overdag als in de avonduren.

De huisarts schrijft geen medicijnen voor. Wanneer er medicatie nodig is, helpen we je met het vinden van een reguliere huisarts bij jou in de omgeving.

De huisarts kan je niet doorverwijzen naar een specialist. Wanneer er vermoedelijk een doorverwijzing nodig is, helpen we je met het vinden van een reguliere huisarts bij jou in de omgeving.

Voor veel gezondheidsvragen heeft de huisarts voldoende aan de informatie die jij geeft tijdens het videoconsult. Wanneer dat niet het geval is, helpen we je met het vinden van een reguliere huisarts bij jou in de omgeving.

Uiteraard zijn er situaties waarbij een lichamelijk onderzoek nodig is. In dat geval helpen we je met het vinden van een reguliere huisarts bij jou in de omgeving.

In Nederland geldt een identificatieplicht in de zorg. Wij zijn dan ook vanuit de wetgeving verplicht om aan patiënten te vragen zich te identificeren en deze gegevens te registreren. Uiteraard gaan wij zeer zorgvuldig om met je gegevens. Je hoeft je gegevens alleen bij het eerste consult in te vullen.
We vinden jouw privacy heel belangrijk. Daarom verwerken we in de Medicoo app alleen de gegevens die we nodig hebben voor het gebruik van de app en het geven van de juiste zorg. Persoonsgegevens verwerken we conform de geldende privacywetgeving (de algemene verordening gegevensbescherming: EU 2016/679). Bovendien zijn we NEN 7510 en ISO 27001 gecertificeerd. Wil je meer weten over hoe we met je privacy omgaan en wat je rechten en plichten zijn? Bekijk dan ons privacy statement.
De beeldgesprekken met de huisarts worden niet opgeslagen.
In het BIG register kan je zien of een zorgverlener zijn beroep mag uitoefenen. Ook kun je zien of er een tuchtmaatregel is opgelegd, zoals een schorsing. Het BIG-register is door iedereen te raadplegen.
Heb je vragen of klachten over de Medicoo app, laat het ons weten via de contactpagina.

Een sterke eerstelijn is een van de pijlers van onze zorg. Door een groeiend tekort aan huisartsen heeft helaas niet iedereen daar altijd toegang toe. Medicoo wil voor die patiënten een eerste aanspreekpunt zijn, zodat ze laagdrempelig terecht kunnen met hun zorgvragen, via chat en beeldbellen. Medicoo werkt aan een netwerk van praktijken waar patiënten naartoe kunnen, wanneer er toch verder onderzoek nodig is. We steunen het volledig als patiënten op deze manier alsnog een praktijk vinden waar zij zich kunnen inschrijven.

Wilt u graag deelnemen als praktijk of eens van gedachten wisselen, neem dan gerust contact op via info@medicinfo.nl.

Download de app en registreer je direct,
zo heb je altijd een huisarts bij de hand